Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν για το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι Χαλανδρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, καθώς όπως αναφέρουν το σχέδιο του δημάρχου είναι πρόχειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ προσωρινή αναβολή της κατεδάφισης του καταυλισμού στο Χαλάνδρι και συνεργασία για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των Ρομά ζητεί και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Με ανακοίνωσή του η ανεξάρτητη αρχή υποστηρίζει ότι «η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τη νόμιμη και έγκαιρη μετεγκατάσταση των Ρομά στην παρακείμενη περιοχή που έχει οριστεί, πριν προχωρήσει στην κατεδάφιση του σημερινού καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο».

Ο Συνήγορος του Πολίτη σημειώνει επίσης πως είχε έγκαιρα επισημάνει ότι ο προβλεπόμενος χρόνος για την μετεγκατάσταση, που εκπνέει στις 14 Μαΐου 2013, δεν είναι επαρκής για την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών και προδιαγραφών και για αυτό προτείνει με έγγραφό του τον ορισμό νέας ημερομηνίας κατεδάφισης, η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά τους τρεις μήνες, λαμβάνοντας υπόψη και τα δικαιώματα των θιγομένων ιδιοκτητών των επίμαχων ακινήτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης