Αντιδράσεις για τη μεταφορά υπηρεσιών του Παν. Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 01:22
Αντιδράσεις για τη μεταφορά υπηρεσιών του Παν. Κρήτης
Την έντονη αντίδραση φορέων, φοιτητών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης προκαλεί το ενδεχόμενο μεταφοράς υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο.

«Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο, μεταφορά υπηρεσιών και διευθύνσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο νομό Ηρακλείου, δεν πρόκειται να υπάρξει». Αυτό δήλωσε ο πρύτανης Ιωάννης Παλίκαρης σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο.

Χθες, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματικών σωματείων, φοιτητές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, με αφορμή συνεδρίαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάθε σκέψη ή απόφαση που να αφορά μεταφορά διευθύνσεων και υπηρεσιών από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο.

Η ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα έχει ξεκινήσει στο νομό Ρεθύμνου από την εποχή που ξεκίνησε η παράλληλη λειτουργία Πρυτανείας στο Ηράκλειο. Οι φορείς επιμένουν πως όλα τα στοιχεία δείχνουν να συνεχίζεται η επιχείρηση μεταφοράς των Διευθύνσεων Υπηρεσιών, με στόχο σε επόμενο χρόνο να γίνει η οριστική μεταφορά της πανεπιστημιακή έδρας από τον έναν νομό στον άλλον.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης δηλώνει απερίφραστα ότι αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς Διευθύνσεων Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από την έδρα του, το Ρέθυμνο, και συμμετέχει στη συστράτευση των φορέων του Ρεθύμνου για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου. Καλεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης να εγκαταλείψει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες και πρακτικές που εξασθενούν και αποψιλώνουν την έδρα του στο Ρέθυμνο, αλλά με τον προσφορότερο τρόπο, είτε με μεταθέσεις, είτε με μετατάξεις, είτε με προσλήψεις υπαλλήλων, να στελεχώσει τις Υπηρεσίες του στο Ρέθυμνο με το αναγκαίο προσωπικό, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, για την επαρκή και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της θεσμοθετημένης έδρας του.

Η πρυτανική αρχή καθησύχασε με δηλώσεις της τους εκπροσώπους φορέων και αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις μεταφοράς υπηρεσιών και ότι συμβεί στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και μόνο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 01:23