Αντιδράσεις για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 21:57
Αντιδράσεις για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, έστειλε ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κυκλάδων και δήμαρχος Σύρου κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με τη «συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων».


Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, σας απευθύνω για δεύτερη φορά επιστολή, με αντικείμενο τη συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων. Στην προηγούμενη επιστολή μου, σας είχα ζητήσει να μην υπάρξει καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων στον ιδιαίτερα ευαίσθητο νησιωτικό μας χώρο, αντίθετα οι υπάρχουσες σχολικές μονάδες να ενισχυθούν με οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε να υπάρξει αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στα νησιά μας».


Συνεχίζοντας αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επιστολή μου, υπήρξαν αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης στα νησιά, όπως είναι η διακοπή της ενισχυτικής διδασκαλίας και του αθλητικού Γυμνασίου της Σύρου. Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν χωρίς να υπάρξει ενημέρωση των γονέων, των μαθητών, αλλά και των τοπικών φορέων. Εύλογα λοιπόν μας δημιουργούνται ανησυχίες, ότι μπορούν να υπάρξουν καταργήσεις σχολικών μονάδων χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι απόψεις όλων των συντελεστών της εκπαίδευσης, αλλά και των τοπικών φορέων».Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 22:13