Αντιδράσεις από τη ΝΔ και φορείς της Θεσσαλονίκης σημειώνονται αναφορικά με την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να καταργήσει τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης και να μεταφέρει τις περισσότερες αρμοδιότητές της στη γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης και εξ αυτών τις τοπικού ενδιαφέροντος στις περιφέρειες.

Ο συνολικός σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει τη διατήρηση πέντε γενικών γραμματειών και την κατάργηση τεσσάρων γενικών γραμματειών και έντεκα ειδικών, μεταξύ αυτών της γ.γ. Μακεδονίας – Θράκης και της ειδικής γραμματείας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη και τις αντιδράσεις Θεσσαλονικιών βουλευτών της ΝΔ, η Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΝΔ θα αναφερθεί στο θέμα σε συνέντευξη τύπου που διοργανώνει στα γραφεία της, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Απαράδεκτη και επικίνδυνη για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς κ.α. λόγους”, χαρακτηρίζει την δρομολογούμενη κατάργησή της και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Για προσβλητική απόφαση», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Την αντίθεσή του εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης