Η έλλειψη σπουδής και η προχειρότητα για τον σχεδιασμό διεξαγωγής των εκλογών έχουν σαν αποτέλεσμα τις ελλείψεις σε χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, αλλά και τις προκλητικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για εργασιακή απασχόληση των υπαλλήλων των δήμων την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο-επιστολή του, η οποία έχει την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό» (αρ. πρωτ. 15704/23-Απριλίου-2012) και έφθασε χθες στους δήμους από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια», καθιστά σαφές ότι την Πρωτομαγιά όσοι υπάλληλοι των δήμων (αλλά και περιφερειών) ασχολούνται με τα των εκλογών θα εργαστούν κανονικά, όπως άλλωστε και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις δημάρχων και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η επιστολή Ξηρού φαίνεται πως ανοίγει ένα νέο «μέτωπο» μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ευθέως έχει απειλήσει πως θα απέχει από τις εκλογές, στην περίπτωση που δεν δοθεί το εκλογικό επίδομα.


(Πηγή φωτό: aftodioikisi)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Πεντέλης που φιλοξενήθηκε στο zougla radio είπε ότι η απόφαση είναι παράλογη και πως η Πολιτεία δεν θα πρέπει να καταργεί κεκτημένα ετών. Μάλιστα, απέστειλε επιστολή στον υπουργό, για να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του κ. Δ. Στεργίου στο zougla radio

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης