Αντιδράσεις για τις αυξήσεις των τιμών στα τσιγάρα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 19:27
Αντιδράσεις για τις αυξήσεις των τιμών στα τσιγάρα
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση που πήραν και εφαρμόζουν από χθες οι περιπτερούχοι της Κρήτης οι οποίοι πωλούν τα τσιγάρα με 10 λεπτά επιπλέον το πακέτο από την αναγραφόμενη τιμή.

Η ενέργεια αυτή πυροδότησε αντιδράσεις τόσο από τα όργανα της πολιτείας όσο και από καπνοβιομηχανίες για την νομιμότητά της, ενώ και το ΣΔΟΕ προειδοποιεί με κυρώσεις.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Κρήτης κ. Στέλιου Λατζουράκη, ότι η κίνηση αυτή των περιπτερούχων είναι αντίθετη στο γράμμα του νόμου. Ο κ. Λατζουράκης ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα προχωρούν σε εξονυχιστικό έλεγχο στην αγορά και στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα που φθάνουν μέχρι και τα 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Σωματείο Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης, η ενέργεια αυτή είναι νόμιμη καθώς δεν υπάρχει νόμος όπως υποστηρίζουν που να απαγορεύει την επιβολή του 0,10 ευρώ στα καπνικά προϊόντα, ως βιώσιμο ποσοστό, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη τόσο των καπνοβιομηχανιών όσο και του υπουργείου Οικονομικών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 19:30