Έντονα αντιδρούν οι καθηγητές των ΤΕΙ για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην υπάρξουν φέτος εισακτέοι σε 24 τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Οι καθηγητές, σε συνεδρίασή τους, εξέτασαν το θέμα και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει το ζήτημα με κριτήρια τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αφού αναφέρονται στην άναρχη ανάπτυξη νέων τμημάτων ΤΕΙ ως πολιτική κατεύθυνση όλων των κυβερνήσεων, επισημαίνουν πως «πάγια θέση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ είναι ότι απαιτείται ένας συνολικός, χωροταξικός ανασχεδιασμός (με επιστημονικές μελέτες σκοπιμότητας), τόσο της χωροθέτησης όλων των ΑΕΙ, όσο και των επιστημονικών, τεχνολογικών ή διεπιστημονικών αντικειμένων που καλύπτουν».

Οι καθηγητές σημειώνουν, επίσης, ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν αποτελεί «προϊόν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης» και “προκρίνει αποσπασματικά ορισμένα τμήματα των ΤΕΙ για οριστική κατάργηση, προκαταλαμβάνοντας τον διάλογο που θα ακολουθήσει», ενώ «δεν ελήφθησαν υπόψη δυναμικοί, παραγωγικοί, εξαγωγικοί κλάδοι στον πρωτογενή τομέα (π.χ. δεν πήραν εισακτέους και τα τρία υπάρχοντα τμήματα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, ενώ οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ο δεύτερος εξαγωγικός κλάδος)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης