Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από έναν οικοπεδικό -και δασικό, στο βόρειο μέρος του- χώρο, ακριβώς δίπλα στο νεκροταφείο της Βουλιαγμένης, να φανερώνουν ότι το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιείται άτυπα ως «χωματερή», και μάλιστα από δημοτικά και δημόσια φορτηγά, που φαίνεται ότι ρίχνουν εκεί διαφόρων ειδών σκουπίδια και κυρίως κλαδιά δέντρων.

Ο φακός του zougla.gr κατέγραψε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης αυτές τις εικόνες, ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχος της περιοχής η κατάσταση δεν είναι αυτή που φαίνεται.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος μας εξήγησε ότι τα απορρίμματα που καταγράψαμε παραμένουν στον χώρο καθημερινά μόνο για λίγες ώρες και για όσο διαρκεί η διαδικασία φορτοεκφόρτωσής τους και μεταφοράς τους, ενώ αυτή η διαδικασία θα τερματιστεί οριστικά στα τέλη του χρόνου, αφού βρέθηκε άλλη λύση για τη μεταφορά των κλαδιών.

«Αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες που είδατε και καταγράψατε ισχύει για λίγες ώρες την ημέρα και μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι. Ο συγκεκριμένος είναι ένας χώρος του δήμου που εδώ και 40 χρόνια αξιοποιείται μόνο για τη μεταφόρτωση των κλαδεμάτων του δήμου, από τα μικρά φορτηγά στις μεγάλες νταλίκες. Κάποιες φορές, όπως είναι λογικό, μέσα στα κλαδιά βρίσκονται και άλλα απορρίμματα, μη αποδομήσιμα, οπότε αυτά τα ξεχωρίζουμε και τα διαχειριζόμαστε αναλόγως» σημειώνει.

«Απολύτως τίποτα δεν παραμένει εκεί» ξεκαθαρίζει, επισημαίνοντας: «Δεν πρόκειται για χωματερή φυσικά, όπως λέγεται». 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε πως τα συγκεκριμένα κλαδέματα έπειτα από τη μεταφορά τους στις νταλίκες γίνονται compost, ενώ τα υπόλοιπα υλικά μεταφέρονται στον ΧΥΤΥ Φυλής.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δε, υπογράφηκε σύμβαση και τα απορρίμματα, οργανικά και μη, θα μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ του Κορωπίου, οπότε από την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα διακοπεί οριστικά και αυτή η διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης που ήγειρε τις αντιδράσεις.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα αξιοποιηθεί, τέλος, με την επέκταση του γειτονικού κοιμητηρίου, που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης