Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της οδού Αγίου Λαζάρου στην πόλη της Ζακύνθου, με αφορμή το γεγονός ότι εδώ και περίπου πέντε χρόνια και χωρίς ποτέ να ερωτηθούν, έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή τους δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE.

Το θέμα έγινε γνωστό μετά την αίτηση που έγινε από την πλευρά της εταιρείας, προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης. Οι κεραίες έχουν ύψος 7,5 μέτρα έκαστη και βρίσκονται τοποθετημένες μέσα σε μεταλλικούς κλωβούς πάνω σε ταράτσα οικίας, πλησίον της εκκλησίας Αγίου Λαζάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνουν αρκετοί κάτοικοι, η εγκατάσταση δημιουργήθηκε προς το τέλος του 2003 και τις αρχές του 2004, βάσει των εγγράφων που κατατέθηκαν από την εταιρεία προς την Περιφέρεια, χωρίς κανείς στην περιοχή να γνωρίζει τίποτα. Η αίτηση ανανέωσης της άδειας και η ένσταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Διονύσης Μυλωνάς, στάθηκε η αφορμή να δραστηριοποιηθούν οι περίοικοι, κινητοποιώντας εν συνεχεία και άλλους.

Αντιπροσωπεία κατοίκων επισκέφθηκε τον Δήμο Ζακυνθίων και μίλησε με την αντιδήμαρχο, Κατερίνα Μοθωναίου, εκφράζοντας την ανησυχία όλων στη γειτονιά. Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι οι κεραίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ωδείο και το νηπιαγωγείο της περιοχής.

Πηγή: imerazante.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης