Περίπου 600 μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, λαϊκών συνελεύσεων αλλά και πολιτικών φορέων -ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- συμμετείχαν στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση που πραγματοποίηθηκε σήμερα το μεσημέρι στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ενάντια στο άνοιγμα των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία και επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κοντά στη στάση του μετρό «Κατεχάκη», όμως στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Αρκαδίας (σ.σ.: μερικά μόλις μέτρα μακριά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής) οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Πανόρμου.


(Μπλόκο των αστυνομικών στην πορεία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σύνθημα «Όχι στη Χρυσή Αυγή», οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς.

Στο κάλεσμά τους, οι οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες που συμμετείχαν στη διοργάνωση της αντιφασιστικής διαδήλωσης ανέφεραν ότι «η Χρυσή Αυγή και όσοι διάκεινται θετικά σε φασιστικές ιδέες είναι “ανεπιθύμητοι στους Αμπελόκηπους”», ενώ αναφέρθηκαν και σε σειρά περιστατικών φασιστικής βίας που συνδέονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή.

Αύριο, 10 Φεβρουαρίου, στις 12.00, πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, με αφορμή το μαχαίρωμα μαθητή από χρυσαυγίτες.

Στη συγκέντρωση αυτή καλεί η ΕΛΜΕ Νοτίων Προαστίων αλλά και πολλές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης