Αντινατοϊκό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, 18:56
Αντινατοϊκό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφίες-Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε το αντινατοϊκό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια και κατέληξαν στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

«Πιστεύουμε ότι η σημερινή και η αυριανή Σύνοδος του ΝΑΤΟ γίνεται σε μια κομβική περίοδο γιατί ο πόλεμος εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή, οι ανταγωνισμοί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων βαθαίνουν, προχωράνε ακόμα και σε εμπορικούς πολέμους μεταξύ τους. Θέλουν να ενισχύσουν τον επιθετικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα», επισήμανε το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παύλος Αντωνόπουλος. 
Με κεντρικό σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ κι οι βάσεις από τα Βαλκάνια» οι συγκεντρωμένοι απαιτούν την έξοδο από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο όλων των βάσεων στη χώρα μας και την «ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους», καθώς και «καμιά συμμετοχή - καμιά εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή».Σημειώνεται ότι αφορμή αυτού του συλλαλητηρίου ήταν η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 11 - 12 Ιουλίου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων της είναι και η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι διαδηλωτές περνούν μπροστά από τα γραφεία της ΕΕ

Κλούβες της αστυνομίας στην Αμερικάνικη πρεσβεία

Η πορεία ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα στα Προπύλαια.


Καταλήγοντας, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε: «εμείς στοχεύουμε στο να εμποδίσουμε τον πόλεμο, να ενώσουμε όλους τους λαούς της γύρω περιοχής και να εμποδίσουμε και την επέκταση και τους εξοπλισμούς που αναπτύσσονται σε βάρος λαϊκών συμφερόντων - γιατί εξοπλισμοί σημαίνει μείωση των κοινωνικών παροχών και του κοινωνικού κράτους - οπότε είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό κίνημα που θα είναι το βασικό εμπόδιο για όλους αυτούς που επιβουλεύονται τους λαούς».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, 22:15