Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις διοργανώνου για το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, τα μέλη της κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συλλαλητήριο, Σάββατο 20/10 Πλ. Αμερικής 1μμ Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να βάλουν πόδι στην Πλατεία Αμερικής Να τους σταματήσουμε !

Το τελευταίο διάστημα, οι φασίστες που έχουν καταλάβει τον Άγιο Παντελεήμονα και έχουν κλείσει την παιδική χαρά της εκεί Πλατείας, έχουν βάλει στόχο το άπλωμά τους στην Πλατεία Αμερικής και την ευρύτερη περιοχή. Οργάνωσαν πογκρόμ, επιθέσεις σε μαγαζιά μεταναστών, έσπασαν τα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας.

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που κάνανε αυτά τα χτυπήματα είναι κίνδυνος για όλους τους κατοίκους, ντόπιους και μετανάστες. Στην Πλατεία Αττικής, ένας συνάνθρωπός μας, Έλληνας αιγυπτιακής καταγωγής, έμεινε τυφλός όταν του επιτέθηκαν με αλυσίδες και σκυλιά την ώρα που κατέβαινε από το λεωφορείο, μόνο και μόνο γιατί ήταν μελαψός. Τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις θέλουν να φέρουν και στην Πλατεία Αμερικής οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία τους καλύπτει: αντί να συλλαμβάνει αυτούς που κάνουν τις επιθέσεις, συλλαμβάνει τα θύματα των επιθέσεων και τους αντιφασίστες που τους υπερασπίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευρύτερη περιοχή των Πατησίων και της Κυψέλης αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα: τα νοσοκομεία κλείνουν (σήμερα το 7ο ΙΚΑ, αύριο το Γενικό των Πατησίων), τα σχολεία συγχωνεύονται, οι παιδικοί σταθμοί ρημάζουν, οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι ελεύθεροι χώροι διαλύονται. Απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα, η κυβέρνηση, τα αφεντικά και η Τρόικα θέλουν να κάνουν εμάς, τους εργάτες και τους φτωχούς, να φαγωθούμε μεταξύ μας, αντί να ενωθούμε εναντίον του πραγματικού εχθρού. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση το Σάββατο 20 Οκτώβρη, 1μμ, στην Πλατεία Αμερικής.

Kαλούν – συμμετέχουν σύλλογοι δασκάλων, νοσοκομειακοί, λαϊκές συνελεύσεις, φορείς

Αντιφασιστική συναυλία και διαδήλωση, Ν.Ηράκλειο, 19,20 Οκτώβρη

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ
Το άνοιγμα των γραφείων των Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο είναι μία πρόκληση για κάθε δημοκράτη.
Ο φασισμός έχει σαν σκοπό να πλήξει το λαϊκό εργατικό κίνημα, κάθε δημοκρατική ελευθερία και κάθε κεκτημένο που ο λαός μας έχει χύσει αίμα. Η Χρυσή Αυγή (Χ.Α) είναι ο κύριος πρωταγωνιστής και εκφραστής της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής που βρήκε γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και μέσα από την ρατσιστική και αντιδραστική πολιτική των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της Ν. Δ με τα δεκανίκια του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ.
Η Χ.Α με τις εγκληματικές ενέργειες ενάντια στους μετανάστες, τα τάγματα εφόδου, τον δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό λόγο και την επιλεγμένη φιλανθρωπία προσπαθεί να διασπάσει το λαϊκό εργατικό κίνημα και τη νεολαία, να φέρει σε αντίθεση Έλληνες και μετανάστες εργάτες, να καλλιεργήσει ένα κλίμα εθνικισμού και να καταλύσει κάθε ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση της κοινωνίας.

Η Χ.Α. υπερασπίζει στην ουσία το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό και δεν λέει κουβέντα για την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων, για τις χιλιάδες των απολύσεων και τους απλήρωτους εργαζόμενους, τα εκατομμύρια των ανέργων, το ξεπούλημα των επιχειρήσεων και του πλούτου μας, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα στις ζώνες Ε.Ο.Ζ την επέλαση της Ε.Ε του Δ.Ν.Τ. και των τοκογλύφων, το τσάκισμα των κατακτήσεων και του κοινωνικού κράτους στον τομέα της παιδείας, της υγείας, της εργασίας και του ασφαλιστικού.

Η Χ.Α καλύπτεται πίσω από τη «νομιμότητα» με την εκπροσώπησή της στη βουλή και έτσι ανοίγει γραφεία στο Ν. Ηράκλειο, αλλά στην συνείδηση μας ο φασισμός παραμένει το βίαιο και απάνθρωπο γέννημα του καπιταλισμού που δεν μπορεί να συνυπάρχει ανάμεσά μας ακόμα και σε αυτά τα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας. Το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού ήταν και θα είναι πάντα ο εφιάλτης που στοιχειώνει τα όνειρα των παλαιοτέρων που τον έχουν βιώσει και η απειλή που καραδοκεί για την ζωή και το μέλλον της νεολαίας.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους, την νεολαία, τους μετανάστες, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες, τα εργατικά σωματεία, τις πολιτικές οργανώσεις και τους ανένταχτους αγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ν. Ηράκλειο.

• ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.10, 7 μμ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ
• ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 20.10, 6 μμ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Όλοι μαζί μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στην φασιστική απειλή στον ρατσισμό και τον εθνικισμό και να σταθούμε εμπόδιο στην ανάπτυξη και τα αντιλαϊκά σχέδιά του.
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης