Ολοήμερη εκδήλωση αντιρατσιστικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στο άλσος Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, με τίτλο «Αντιρατσιστικό Ολοήμερο». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κουζίνες από όλον τον κόσμο, να χορέψουν, να ακούσουν ζωντανή μουσική, ενώ θα υπάρχουν και δραστηριότητες που θα απευθύνονται στα παιδιά.

Το κείμενο των εμπνευστών της εκδήλωσης, «Αλληλέγγυων από τα Ανατολικά»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια περίοδο που η επίθεση ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες εντείνεται, που ο δημόσιος λόγος δηλητηριάζεται από κάθε λογής ρατσιστικά παραληρήματα γίνεται επιτακτική η ανάληψη δράσεων που θα στήσουν αναχώματα στην επέλαση του ρατσισμού, του φασισμού, της ξενοφοβίας και θα εκφράσουν έμπρακτα ότι η επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επαναπροωθήσεις, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η μισανθρωπία δεν είναι η μοναδική απάντηση στο “μεταναστευτικό πρόβλημα”.

Ό,τι υπάρχει η εναλλακτική της υπεράσπισης της ελευθερίας όλων, της ελευθερίας μετακίνησης και εγκατάστασης, της συνύπαρξης μέσα από την δημιουργία κοινοτήτων αγώνα και ελευθερίας ντόπιων και μεταναστών με
αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αμοιβαίο σεβασμό.

Όλο αυτό το διάστημα που χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες ρισκάροντας τις ζωές τους αμφισβητούν στην πράξη τα κλειστά σύνορα και τις ρατσιστικές πολιτικές του ελληνικού και των ευρωπαϊκών κρατών, οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης – υποδοχής στα νησιά, καταλήψεις στέγης, κουζίνες κ.λπ. – αποτελούν ένα μοναδικό μέσο του ανταγωνιστικού κινήματος που δείχνουν στην πράξη την δυνατότητα αυτής της εναλλακτικής και αναμετριούνται με τα όρια του ανθρωπισμού και της φιλανθρωπίας. Σε κάποιες από αυτές τις δράσεις άλλωστε συναντιόμαστε συχνά.
Πιστεύουμε ότι οι δράσεις αδιαμεσολάβητης αλληλεγγύης με τις μετανάστριες και τους μετανάστες πρέπει να ενδυναμωθούν στις γειτονιές μας ακόμα περισσότερο. Στην κατεύθυνση αυτή πήραμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός αντιρατσιστικού ολόημερου το Σάββατο 4 Ιούνη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με στόχο την όσο το δυνατόν εντονότερη εμπλοκή των ίδιων των μεταναστ(ρι)ών/προσφύγων, προσπαθώντας να δυναμώσουμε και να βαθύνουμε τις σχέσεις μας μαζί τους»
.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλληλέγγυες/οι από τα Ανατολικά»

Aντιρατσιστικό oλοήμερο στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Πρόγραμμα 5μμ-7μμ: – Κουζίνες του κόσμου (συνταγές από την Μέση Ανατολή και την
Αφρική), Αφρικανικά κρουστά

6μμ-8μμ: – παιδικές δραστηριότητες (κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι)

7μμ-9μμ: – Παρουσίαση του αραβόφωνου φύλλου της εφημερίδας “Άπατρις”,
συζήτηση με αλληλέγγυους και μετανάστες/μετανάστριες από τις δομές
αλληλεγγύης και τις καταλήψεις στέγης

9μμ-10μμ: – Παραδοσιακοί χοροί (με την ομάδα του Μπερντέ)

10μμ-3πμ: Dub/Roots Reggae Party με τους

IRIE Action Sound System(full sound)+I’n’Ity Connection

*Από τις 6μμ Ανταλλακτικό Χαριστικό Παζάρι (Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής)

Αλσος Σκοπευτηριου,Καισαριανη
Προσβαση 224 732 (λεωφορεια)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης