Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα περιστατικά ρατσιστικής και αστυνομικής βίας διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 18:00 στην Ομόνοια η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ατιμωρησία και την αδιαφορία που επιδεικνύει σε περιστατικά, όπως η δολοφονία του Ιρακινού από ομάδα φασιστών στις 11 Αυγούστου έξω από τζαμί στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας, ενισχύει τη δράση των μηχανοκίνητων συμμοριών της Χρυσής Αυγής που δρουν ανενόχλητοι, με καθημερινές επιδρομές τους εναντίον μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε ακόμη ότι αύριο θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την παρουσία αστυνομίας κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.

Τέλος στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν αρκετοί μετανάστες οι οποίοι υποστήριξαν ότι έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης