Zougla Newsroom

Τις έντονες αντιρρήσεις της  υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσε η δήλωση  της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τραγανή για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γεωργία Τσατάνη , μέσω του δικηγόρου της , επικαλέστηκε ηθική βλάβη  υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως υπουργός αλλά και πρώην εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της «πιέσεις αλλά και απειλές» σχετικά με την έρευνα που χειριζόταν με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου  αντέτεινε πως δεν νομιμοποιείται η κ.Τσατανη να δηλώνει   παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, θέτοντας, μεταξύ άλλων,θέμα παραγραφής. Επιπλέον, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υπενθύμισαν την αναφορά της κ. Τσατάνη, ενώπιον της εξεταστικής της Βουλής, ότι δεν θα προβεί σε δήλωση πολιτικής αγωγής η οποία , σύμφωνα με τους συνηγόρους του κατηγορούμενου, ερμηνεύεται ως δήλωση παραίτησης.

Οι νομικοί παραστάτες της κ. Τσατάνη παίρνοντας και πάλι το λόγο επέμειναν πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει παραδεκτή η δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας . «Δεν ευσταθούν οι αιτιάσεις κατά της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας» κατέληξαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα ενώ όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος πρώτοι στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν τρία πολιτικά πρόσωπα, οι κ.κ. Ανδρεας Λοβέρδος , Ανδρέας Ξανθός και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης