Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή-εξπρές του πασίγνωστου επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ένας από τους απαγωγείς, υπήκοος Μολδαβίας, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας και απελευθέρωσε τον επιχειρηματία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. συνέλαβαν και δεύτερο απαγωγέα ο οποίος εντοπίστηκε στην οδό Λαυρίου την ώρα που οδηγούσε ένα ταξί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους.

Ο δράστης, που παραδόθηκε, είναι Μολδαβός, 37 ετών. Κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας και παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου, που είχε στην κατοχή του, καθώς και ζευγάρι χειροπέδες.

Στην αρτοβιομηχανία του Μανώλη Καραμολέγκου φαίνεται ότι εργάζονταν οι δυο από τους απαγωγείς του 60χρονου επιχειρηματία που γνώριζαν τις συνήθειές του. Πρόκειται για δυο υπηκόους Μολδαβίας, που ανακρίνονται στην Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο “εγκέφαλος” του σχεδίου απαγωγής του αρτοβιομηχάνου φέρεται να είναι Έλληνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και οι άνθρωποι κάνουν λάθη»

Συγκεκριμένα, πρώτος στην πόρτα του τμήματος Κερατέας έφθασε ο επιχειρηματίας, ενώ ο απαγωγέας ακολουθούσε σε απόσταση τεσσάρων μέτρων. Ο κ. Καραμολέγκος ρώτησε τον φρουρό του τμήματος αν έχει ακούσει κάτι σχετικά με μια απαγωγή ενός επιχειρηματία. Ο φρουρός απάντησε «ναι» και τότε ο κ. Καραμολέγκος του έκλεισε το μάτι και έκανε νόημα προς τα πίσω λέγοντας «και οι άνθρωποι κάνουν λάθη».

Όταν ο φρουρός αντιλήφθηκε ότι το άτομο που ακολουθούσε τον επιχειρηματία οπλοφορούσε, το ακινητοποίησε και τον συνόδευσε εντός του αστυνομικού τμήματος.

Συνελήφθη δεύτερο άτομο που συμμετείχε στην απαγωγή

Αστυνομική κινητοποίηση στη Λ. Λαυρίου

To A.T. Κερατέας
 
Το σχέδιο της απαγωγής

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας απήχθη χτες το βράδυ, γύρω στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο.

Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Στην περιοχή του Γέρακα (Κλεισθένους και Όσσας στον Γέρακα) προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δύο δίκυκλα, στα οποία πιθανότατα επέβαιναν τρία άτομα (σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα) και οι δράστες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν.

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί αργότερα βρέθηκαν στο σημείο σπασμένα τα γυαλιά του. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο κ. Καραμολέγκος παρέμεινε 12 ώρες στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Τελικά όμως κατάφερε να πείσει έναν από τους δράστες (ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι Makaroff των 9 χιλιοστών και μια χειροβομβίδα) να τον απελευθερώσει και να παραδοθεί στην αστυνομία.

Όπως ανέφεραν πηγές στο zougla.gr, οι απαγωγείς προσέγγισαν τον επιχειρηματία την ώρα που γυρνούσε σπίτι του, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό είχε πολλά κοινά σημεία με την απόπειρα απαγωγής που είχε γίνει πριν από περίπου ένα μήνα σε βάρος του Κίκου Μαρτίνου.

«Τον πλησίασαν τέσσερα άτομα με δύο μηχανές και με την απειλή όπλου, τον “συνόδευσαν” με το αυτοκίνητό του μάρκας Μercedes μακριά από την γειτονιά του. Ο απαχθείς μάλλον αντιστάθηκε διότι ο γιος του βρήκε στον δρόμο κομμάτια από τα γυαλιά του και κηλίδες αίματος» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Οι απαγωγείς ζητούσαν ως λύτρα περίπου δύο εκατ. ευρώ, ενώ ο κ. Καραμολέγκος είναι πιθανόν να βρέθηκε στο στόχαστρο των δραστών λόγω ενός ομολογιακού δανείου που φέρεται να είχε πάρει τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η επιχείρηση του επιχειρηματία εξασφάλισε ομολογιακό δάνειο ύψους 2,3 εκατ. ευρώ με σκοπό την κάλυψη επενδυτικών αναγκών της και την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της.

To σημείο από όπου απήχθη ο επιχειρηματίας:

Ποιος είναι ο Μ. Καραμολέγκος

Ο Μ. Καραμολέγκος είναι επικεφαλής του Ομίλου Καραμολέγκος και διαθέτει δεκάδες εργαστήρια παρασκευής και πώλησης αρτοσκευασμάτων. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1950 από έναν φούρνο στη Σαντορίνη και σήμερα θεωρείται κορυφαίος στον κλάδο της αρτοβιομηχανίας με την Καραμολέγκος ΑΕ.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας όπως και το εργοστάσιο εδράζουν στο Κορωπί.

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία με αφοσίωση στη δουλειά του, που όπως ανέφεραν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος και συνεργάτες του, πήγαινε το πρωί από τους πρώτους στη δουλειά και έφευγε από τους τελευταίους αργά το βράδυ.

Το έτος 1999 η εταιρεία του εισήλθε στην αγορά του Χ.Α., ενώ έναν χρόνο μετά απέκτησε μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Απολλώνιο Α.Β.Ε.Ε.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία βγήκε «εκτός συνόρων» ιδρύοντας θυγατρική στη Ρουμανία σε μια αγορά σχετικά «παρθένα».

Στη βαλκανική χώρα δραστηριοποιούνται άλλες 6 αρτοβιομηχανίες, ωστόσο η έννοια «ψωμί τοστ» δεν υπάρχει, οπότε ο Καραμολέγκος με την ειδίκευσή του και τη ποιότητά του δημιούργησε μια νέα αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης