Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στον Σταύρο Ψυχάρη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στον Σταύρο Ψυχάρη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγήΟ εκδότης πέρασε την πόρτα του 13ου τακτικού ανακριτή νωρίς το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για «τρύπα» περίπου 48 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στα εισοδήματά του, από το 2000 και μετά, σύμφωνα με πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απολογία του κατηγορούμενου εκδότη διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο κ. Ψυχάρης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ποινικές διώξεις

Στην τρίτη, κατά σειρά, ποινική δίωξη η οποία ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο ίδιος διώκεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016 δεν αποδείχτηκε πάντως «γούρικο» για τον κ. Ψυχάρη, σε βάρος του οποίου άνοιξαν άλλα δύο δικαστικά μέτωπα.

Το ένα αφορά στην κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει για «επισφαλείς προσωπικές δανειοδοτήσεις ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ», μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου τον Φεβρουάριο του 2016.

Το δεύτερο δικαστικό μέτωπο του κ. Ψυχάρη συνδέεται με την υπόθεση των πόθεν έσχες, για την οποία μάλιστα είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Η δίκη του ωστόσο αυτή για παράβαση, από πρόθεση, του νόμου για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος, εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης