Νέες απαγορεύσεις για την κυκλοφορία των οχημάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Παράλληλα κρίνεται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ελαστικών ειδικού τύπου (και καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών-τροχονόμων) σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου. Περισσότερα από 100 μηχανήματα των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας ρίχνουν τόνους με αλάτι προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ώστε η μετακίνηση των πολιτών να πραγματοποιείται με ασφάλεια. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας:

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Στην εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας-Νέου Μοναστηρίου, από αφετηρία-έναρξη χιλιομέτρησης θέσης μέχρι τα όρια με τον Νομό Καρδίτσας (σε όλο το μήκος της).

• Στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65), από τα όρια του Νομού Τρικάλων με τον Νομό Καρδίτσας (γέφυρα Πηνειού, χ/θ 104+000) μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τρικάλων (χ/θ 111+387).

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στα εξής σημεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Από το 28ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (ανισόπεδος κόμβος Μαλακασίου).

• Από το 1ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου-Γρεβενών (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου-Γρεβενών.

• Από το 22ο χλμ. έως το 75ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Άρτας (Γέφυρα Αλεξίου).

• Από το 4ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Πύλης-Μεσοχώρας.

– Επιπλέον απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά ειδικού τύπου (και καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών-τροχονόμων), στο σύνολο του επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου ορεινών και ημιορεινών περιοχών των Δήμων Μετεώρων και Πύλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

– Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65), από τη χ/θ 47,500 έως και τη χ/θ 104,000 και στον οδικό άξονα της εθνικής οδού Νέου Μοναστηρίου-Καρδίτσας-Τρικάλων, από αφετηρία-έναρξη χιλιομέτρησης θέσης μέχρι τα όρια του Νομού Καρδίτσας με τον Νομό Τρικάλων (σε όλο το μήκος της).

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω τοπικής κοινότητας Μορφοβουνίου, από 10 χ/θ.

2. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω τοπικής κοινότητας Καστανιάς, από 14 χ/θ.

3. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Τσαρδακίου Λίμνης Πλαστήρα, από 12 χ/θ.

4. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Λουτρών Σμοκόβου-Ρεντίνας, από 25 χ/θ.

5. Στην επαρχιακή οδό Μουζακίου-Άρτας.

6. Στην επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης