Τέλος στη δικαστική περιπέτεια του Μιχάλη Καρχιμάκη θέτει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο απαλλάσσει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και δύο στελέχη της ΕΥΠ από την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτή που αντιμετώπιζαν, στο πλαίσιο της μεγάλης υπόθεσης για το αποκαλούμενο σχέδιο «Πυθία» με την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και τις τηλεφωνικές υποκλοπές της περιόδου 2004-2005.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του «κλείνει» τη δικαστική εμπλοκή του κ. Καρχιμάκη κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του, καθώς τα έγγραφα που είχαν βρεθεί στην κατοχή του πρώην υπουργού δεν μπορούν να θεωρηθούν απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά στην παραβίαση μυστικών της Πολιτείας. Με το ίδιο σκεπτικό απηλλάγησαν και τα δύο εμπλεκόμενα στελέχη της ΕΥΠ που είχαν κατηγορηθεί ότι έδιναν τα έγγραφα στον κ. Καρχιμάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας, έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο Αμερικανός πρώην πράκτορας της CIΑ William Basil για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και στελεχών της κυβέρνησής του. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι αυτές της κατασκοπείας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης