Απαλλάσσονται των κατηγοριών Βουρλούμης - Ιωαννίδης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 21:46
Απαλλάσσονται των κατηγοριών Βουρλούμης - Ιωαννίδης
Απαλλάσσονται οριστικά για την υπόθεση των υπερτιμημένων συμβάσεων του ΟΤΕ ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, και ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Ιωαννίδης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Έναν χρόνο μετά την παραπομπή τους σε δίκη για το κακούργημα της απιστίας από κοινού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι εφέτες έκριναν ότι τελικά δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους, για να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ανατρέποντας το πρωτόδικο βούλευμα και διαφωνώντας πλήρως με την κρίση του, το Συμβούλιο Εφετών έκλεισε οριστικά την υπόθεση, απαλλάσσοντας τους δύο κατηγορουμένους, αφού προηγουμένως έκανε δεκτό το αίτημά τους για αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του, προκειμένου να δώσουν επιπλέον εξηγήσεις.

Άλλα επτά μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, πριν από έναν χρόνο. Οι επίμαχες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης του ΟΤΕ που υπογράφηκαν τη χρονική περίοδο 2003-2007 με τις εταιρείες INΤΡΑΚΟΜ - SIEMENS - ANKO για τη συντήρηση των δικτύων του Οργανισμού είχαν τίμημα 130 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το πρωτόδικο βούλευμα, το τίμημα αυτό ήταν πολύ υψηλότερο από εκείνο που είχε δικαιολογήσει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ.

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ έχει υπεραμυνθεί της ορθότητας των ενεργειών των πρώην στελεχών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως οι χειρισμοί τους είχαν αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Οργανισμού και πως πρόκειται για έωλη κατηγορία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 21:52