Απάντηση στην προκήρυξη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 22:40


Το απόγευμα Δευτέρας το zougla.gr παραλαμβάνει φάκελο που περιέχει εξασέλιδο κείμενο-προκήρυξη της FAI/IRF, ένα μπουκάλι αναψυκτικού των 500ml καθώς και video, διάρκειας 2,5 λεπτών.

Η οργάνωση απειλεί δύο μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με οικονομικό σαμποτάζ και αφού ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει στόχο τη δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου», αναλύει τον τρόπο δράσης της που ξετυλίγεται μέσα από το ανάλογο οπτικό υλικό.

Το μεσημέρι της Τρίτης, η εφημερίδα μας αναρτά τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης του δείγματος, που έγινε σε πιστοποιημένο εργαστήριο, στο οποίο εντοπίστηκε τελικά ποσότητα υδροχλωρίου. Λίγες ώρες αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. εξέδιδε ανακοίνωση μέσω της οποίας τόνιζε ότι την υπόθεση αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική και πως βρίσκεται σε συνεργασία με τις εταιρείες και τον ΕΦΕΤ.

Παράλληλα, κοινοποιούσε το αποτέλεσμα της ειδικής εξέτασης που διενεργήθηκε στο περιεχόμενο των φιαλών, από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, το οποίο επαλήθευε την ανάλυση που έγινε για λογαριασμό του zougla.gr -μετά και την προτροπή του συντάκτη της προκήρυξης- σε πιστοποιημένο εργαστήριο της Αθήνας.

Μέχρι και αργά το βράδυ, η πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τηρούσε σιγήν ιχθύος για την υπόθεση. Όπως φαίνεται η σιωπή των καναλιών ενισχύει τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, περί καθεστωτικών μέσων, ακόμη και για ένα θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας και του συλλογικού συμφέροντος.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι τα ΜΜΕ, λειτουργούν πάντοτε στη λογική του πράττειν με το… αζημίωτο.Πρόκειται για μία περίεργη στάση, εκ διαμέτρου αντίθετη, με τις θιγόμενες εταιρείες, οι οποίες από την πρώτη στιγμή επέδειξαν ενδιαφέρον για την υπόθεση και μάλιστα με ανακοινώσεις ενημέρωσαν τους καταναλωτές για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως η προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea.

Τι περιείχε ο φάκελος-απειλή για τις πολυεθνικές

Μέσα στο usb stick ήταν αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που φέρει την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών.

Ο συντάκτης προειδοποιεί ότι μέλη της οργάνωσης έχουν προμηθευτεί μπουκάλια αναψυκτικών των εταιρειών Coca Cola και Nestle, στα οποία έχουν εκχύσει 100 ml υδροχλωρικό οξύ, και σκοπεύουν να τα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων μετά από τέσσερις ημέρες.

«Εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 μέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα, είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε, για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε σύνολο 63 πλαστικά μπουκάλια COCA-COLA LIGHT των 500 ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500 ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100 ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος.

Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία, διαπιστώσαμε, έπειτα από πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA-COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κ.τ.λ.», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που εστάλη στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Πατήστε πάνω στο κείμενο για να διαβάσετε την προκήρυξη:


Το video που εστάλη στο zougla.gr


Tι έδειξαν οι αναλύσεις

Το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε ο φάκελος στις εγκαταστάσεις του zougla.gr και ανοίχτηκε από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, το όνομα του οποίου αναγραφόταν πάνω σε αυτόν. Αφού διαβάσαμε το κείμενο της προκήρυξης, αποστείλαμε το δείγμα για χημική ανάλυση. Το μεσημέρι της Τρίτης, παραλάβαμε τα αποτελέσματα του πιστοποιημένου εργαστηρίου.

Σύμφωνα με τον χημικό, εντοπίστηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος 0,05 μόλαρ. Η ανακοίνωση της αστυνομίας μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων:

«Ανακοινώνεται ότι η προανάκριση για την υπόθεση της χθεσινής αποστολής σε ενημερωτικό site (σ.σ. ZOUGLA.GR) και σε εφημερίδα (σ.σ. ESPRESSO), δύο USB sticks και δύο φιαλών με υγρό, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), η οποία εξετάζει το περιεχόμενο των φορητών αποθηκευτικών μέσων (USB sticks).

Από την εξέταση που διενεργήθηκε στο περιεχόμενο των φιαλών, από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, προέκυψε ότι εμπεριέχουν αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Mέτρα προστασίας των καταναλωτών

Η Coca-Cola μετά και την ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής προχώρησε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων).Σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις»


Ο συντάκτης του κειμένου επισημαίνει ότι με αυτήν την ενέργεια η οργάνωση σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου project συντονισμού άτυπων ομάδων συγγένειας και πυρήνων της FAI με το όνομα «Πράσινη Νέμεσις».

«Καλούμε συντρόφους και πυρήνες άμεσης δράσης σε όλο το κόσμο να συνωμοτήσουν και να συντονιστούν με σκοπό την εκδίκηση και τη δολιοφθορά ενάντια σε εταιρείες και πρόσωπα, που με τις ενέργειές τους λεηλατούν το περιβάλλον, την άγρια ζωή και τη φύση.

Κάθε μέσο είναι καλοδεχούμενο. Για εμάς η καλύτερη τακτική είναι να χτυπηθούν με μπογιές, με φωτιά, με βόμβες, τα εργοστάσια, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα επιστημονικά εργαστήρια γενετικής. Να σαμποτάρουμε την ομαλή κυκλοφορία εμπορευμάτων, που χτίζουν τη δικτατορία των πολυεθνικών εταιρειών – δολοφόνων και να ξοδέψουμε σφαίρες σε αυτούς που τις διοικούν. Με το σχέδιο “ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΕΜΕΣΙΣ” εγκαινιάζουμε την αφετηρία ενός διαλόγου της πράξης, πάνω στην προοπτική της Νέας Αναρχίας και της αντιπολιτισμικής τάσης.

Ξαναβάζουμε κριτικά στο τραπέζι τις ιδεολογικές αγκυλώσεις περί σεβασμού της ανθρώπινης ζωής (ακόμα και των εχθρών), που διακατέχουν ορισμένους πυρήνες της ALF διεθνώς, με σκοπό να τις καταργήσουμε.

Γιατί για εμάς οι επιθέσεις μας δε πρέπει να περιορίζονται μόνο στη καταστροφή κτιριακών υποδομών. Αυτοί που δολοφονούν ζώα με φόλες, πρέπει να εκτελεστούν με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να τους ταίσουμε με τις φόλες τους. Συνολικά, λοιπόν, είναι σημαντικό να μη παραλείψουμε να στοχοποιούμε τη φυσική υπόσταση των θεσμών (διευθυντών, επιστημόνων, νομικών συμβούλων, κ.λ.π.). Έτσι, το σχέδιο “ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΕΜΕΣΙΣ” είναι μία στιγμή σύνδεσης μεταξύ παράλληλων διαδρομών αγώνα. Είναι το σημείο συνάντησης των αναρχομηδενιστών με τους αντιπολιτισμικούς οικοαναρχικούς».

O φάκελος, το μπουκάλι, το usb stick

Ο φάκελος που εστάλη στο zougla.gr

Οι συνέπειες της κατάποσης 100 ml υδροχλωρικού οξέος

Το υδροχλωρικό οξύ είναι υδατικό διάλυμα του αέριου υδροχλωρίου με το οποίο έχει και τον ίδιο χημικό τύπο, HCl. Είναι ανόργανο ισχυρό οξύ, πολύ διαβρωτικό με πολλές και σημαντικές βιομηχανικές χρήσεις. Προσβάλλει το δέρμα και καταστρέφει κάθε φυτικό ή ζωικό ιστό. Το καθαρό υδροχλωρικό οξύ είναι τελείως άχρωμο, αλλά το υδροχλωρικό οξύ του εμπορίου είναι κιτρινωπό επειδή περιέχει προσμίξεις.

Το παλιότερο όνομά του ήταν σπίρτο του άλατος. Το όνομα αυτό το πήρε από την εποχή κατά την οποία παρασκευαζόταν αποκλειστικά και μόνο από το κοινό μαγειρικό αλάτι το οποίο αποτελεί στη φύση άφθονη και φθηνή πρώτη ύλη.

Απευθυνθήκαμε στον χημικό και τεχνολόγο τροφίμων, Π. Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό η κατάποση 100 ml υδροχλωρικού οξέως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κάποιος πιει έστω και μία γουλιά μπορεί να υποστεί εγκαύματα β’ βαθμού σε φάρυγγα και λάρυγγα. «Επηρεάζονται τα όργανα του ανθρώπου. Το HCl είναι πολύ ισχυρό διάλυμα, όπως η χλωρίνη. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μαρμάρων», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο καταναλωτής δεν μπορεί να αντιληφθεί με μία γουλιά την πρόσμιξη του οξέως με την coca cola. «Δεν έχει κακή οσμή. Ωστόσο είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από το ανθρακικό των αναψυκτικών», αναφέρει.

Ωστόσο, εάν κάποιος καταπιεί 100 ml υδροχλωρικού οξέος που είναι αναμεμειγμένο με coca cola, τότε θα υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην στοματική κοιλότητα (στόμα), την ρινική κοιλότητα, αλλά και το στομάχι. Κάποιος που έχει αδύνατο οργανισμό παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβες μη αναστρέψιμες και να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013, 23:47