Επιστολή στην Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), «με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας», μετά τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το 37ο Συνέδριο. Στην επιστολή της, η ΓΣΕΕ αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο και διευκρινίζει ότι η Συνομοσπονδία ουδέποτε αρνήθηκε την κάλυψη, όχι μόνον κορυφαίων γεγονότων του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και όλων των συνεδριάσεών της.

Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ επισημαίνει: «Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι και η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειάς της έγινε παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών, μία συνεδρίαση μάλιστα που καταγράφηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως επεισοδιακή, αφού το ΠΑΜΕ, μαζί με μη μέλη της Ολομέλειας, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη μέρα του προγραμματισμένου Συνεδρίου για τις 4 Απριλίου, την Τετάρτη 3 Απριλίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παραχώρησε στη Ρόδο συνέντευξη Τύπου προς τις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα δύο τηλεοπτικά κανάλια του νησιού. Στη συνέντευξη Τύπου και μετά από σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής πληρεξουσίων και την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, όταν, δηλαδή, θα άρχιζαν οι τοποθετήσεις των συνέδρων, όπου θα καταγράφονταν οι προβληματισμοί και οι απόψεις τους, όλοι οι δημοσιογράφοι θα ήταν παρόντες. Ως γνωστόν, κατά την ώρα της συνεδρίασης της επιτροπής πληρεξουσίων και, γενικότερα, της εκλογικής διαδικασίας, απαγορεύεται να βρίσκονται στο χώρο μη σύνεδροι, αφού με βάση το νόμο αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία και, κατ΄επέκταση, το αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, ποτέ σε αυτές τις διαδικασίες δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι σε κανένα προηγούμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Όσοι δημοσιογράφοι και μετά την έφοδο του ΠΑΜΕ θέλησαν να βρεθούν εντός του ξενοδοχείου, εισήλθαν και μάλιστα μπροστά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, πήραν συνέντευξη από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, το δήμαρχο του νησιού, αλλά και από μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν καταλάβει το χώρο».

«Η ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, τη στάση της ΓΣΕΕ, τα πραγματικά γεγονότα, όμως, δεν αιτιολογούν τη στηλίτευση της Συνομοσπονδίας, αλλά των πρακτικών του ΠΑΜΕ» καταλήγει στην επιστολή της η ΓΣΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης