Απάντηση της Ξένης Δημητρίου στα δημοσιεύματα για την κόρη της

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 19:14
Απάντηση της Ξένης Δημητρίου στα δημοσιεύματα για την κόρη της
Αρνείται κατηγορηματικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών που θα αποτελέσουν τις εξεταστικές επιτροπές που θα κρίνουν τους υποψηφίους για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στις οποίες θα συμμετέχει και η κόρη της. Η κ. Δημητρίου, σε δήλωσή της που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, μιλά για ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος της αλλά και σε βάρος του θεσμού που υπηρετεί. Αφορμή ήταν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πως αν και θα είναι υποψήφια η κόρη της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού στις φετινές εξετάσεις της Σχολής, εν τούτοις, δεν δήλωσε η ίδια κώλυμα για να αντικατασταθεί από τον αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως προβλέπεται εφόσον υπάρχει προσωπική εμπλοκή, αλλά πρότεινε συγκεκριμένα ονόματα συναδέλφων της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κίνηση αυτή της κ. Δημητρίου αν και είναι απολύτως νόμιμη, δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον είναι και ηθική. Η κ. Δημητρίου τονίζει πάντως, απαντώντας σε όσα αναφέρονται στα επίμαχα δημοσιεύματα:.

"Το τελευταίο διάστημα, μερίδα του Τύπου, έχει επιδοθεί σε μια ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που προσβάλλουν τόσο το πρόσωπό μου, κυρίως όμως το θεσμό που υπηρετώ.

Δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε πληροφορίες, που προέρχονται από «ανώνυμους κύκλους», με εμφανίζουν αρχικά δήθεν να παραιτούμαι, για να καταλάβω θέση σε ανεξάρτητη αρχή, εν συνεχεία εμφανίζομαι δήθεν να δρομολογώ καθυστερήσεις στις δικαστικές ενέργειες για την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ σε χθεσινά δημοσιεύματα μου καταλογίζουν δήθεν ότι, επί σκοπώ, όρισα συγκεκριμένους εξεταστές για τις εξετάσεις στην Ε.Σ.ΔΙ., ενόψει της συμμετοχής συγγενικού μου προσώπου σε αυτές. Συμμετοχής, της οποίας μάλιστα, δεν επέτρεψα τη γνωστοποίηση σε κανέναν από τους εξεταστές, που ορίσθηκαν από τα προβλεπόμενα, από το νόμο, όργανα.

Η προσωπική ανεξαρτησία του Εισαγγελέα ως θεσμού, είτε είναι αυτός που κατά το Νόμο ορίζει τους εξεταστές είτε είναι ο ίδιος εξεταστής, αλλά και η πολυετής προσωπική μου πορεία, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση για τη νομιμότητα της διαδικασίας και της άσκησης καθηκόντων, που υποχρεωτικά ασκώ στο πλαίσιο αυτής.

Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία, η επιλογή έγινε κατά το νόμο και η εικασία ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν μπορούν να επηρεαστούν από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, στρέφεται όχι μόνο κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του εισαγγελικού θεσμού."

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 19:17