Η δημοσιογράφος του «Έθνους της Κυριακής», Σοφία Φασουλάκη, με κείμενο της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, απαντάει στην επιστολή της Τόνιας Ηλία στο zougla.gr (διαβάστε σχετικά εδώ). 

Ακολουθεί η απάντηση της Σοφίας Φασουλάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η φυγόδικη από το 2005 πρώην δικαστική λειτουργός, εξακολουθεί να περιπαίζει τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στη χώρα μας για να λογοδοτήσει.Επιχείρησε μάλιστα να διαψεύσει το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το οποίο αναφερόταν στα αλλεπάλληλα αιτήματα της Εισαγγελίας Εφετών για την έκδοση της, χωρίς όμως επιτυχία, αφού στην ουσία το επιβεβαιώνει.

Η κ. Ηλία παραθέτει μάλιστα και τις ακριβείς ημερομηνίες των συνεχών αιτημάτων των εισαγγελικών αρχών, για να ισχυριστεί ότι πρόκειται περί “βεντέτας”.

Έτσι, προσπαθεί να στήσει για άλλη μία φορά μία προστατευτική ασπίδα απέναντι στα ελληνικά αιτήματα, ευελπιστώντας ότι θα την κρατήσει δια βίου στην Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελώντας, προφανώς σε σύγχυση, η πρώην δικαςτής απευθύνεται στο Εθνος μέσω της ιστοσελίδας zougla.gr για να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα της Δικαιοςύνης, την οποία κάποτε υπηρέτησε, παρουσιάζοντας τους συναδέλφους της ως “ψεύτες” και εκδικητικούς απέναντι της.

Ψευδείς όμως, είναι οι ισχυρισμοί της, μεταξύ των οποίων ότι οι εισαγγελείς Γ. Αγγελής και Α. Ζαίρη κατέθεσαν στο Αγγλικό Υπουργείο Εσωτερικών-αφού ουδέποτε οι δύο εισαγγελείς πέρασαν την πόρτα του Home Office, όπως επίσης και ότι έχουν καταπέσει οι κατηγορίες σε βάρος της, επειδή αθωώθηκαν συγκατηγορούμενοί της δικηγόροι.

Ούσα η ίδια δικαστής, οφείλει να γνωρίζει ότι η απαλλαγή συγκατηγορουμένου δεν συνιστά και τη δική της αθώωση, την οποία με κάθε τρόπο αποφεύγει.

Το Εθνος πάντως, επιθυμεί να βοηθήσει την μνήμη της κ. Α. Ηλία, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
Δεν είναι γεγονός ότι έχει φθάσει τρεις φορές μέχρι το αεροδρόμιο και έχει ακυρωθεί η παράδοση της;
Δεν είναι γεγονός ότι την τελευταία φορά, λόγοι υγείας δεν της επέτρεψαν να ταξιδέψει και εξ’αυτού του λόγου ζητήθηκε από τους Άγγλους η συνδρομή γιατρού για να φθάσει στη χώρα μας σώα και αβλαβής;
Όσο για την “βεντέτα” που η ίδια υποςτηρίζει ότι υπάρχει, προκαλεί τουλάχιστον απορία η θέση που διατυπώνεται , έχοντας υπάρξει δικαστικός λειτουργός και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σκοπός αλλά και καθήκον της Δικαιοςύνης είναι η διερεύνηση της αλήθειας και η απόδοση του δικαίου μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες, προτού υποπέσουν σε παραγραφή οι όποιες κατηγορίες. Και αυτό βεβαίως η κ. Ηλία το γνωρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον Έλληνα πολίτη.

Τέλος, εάν δεν εκκρεμούσαν οι σε βάρος της κατηγορίες, όπως υποστηρίζει η ελληνική εισαγγελική αρχή, είναι αυτονόητο ότι δεν θα έμπαινε στη διαδικαςία αποστολής αιτημάτων για την έκδοση της.
Όσο για τις αναφορές της κ. Ηλία στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα στον Τύπο, να της θυμίσουμε πως σε μεγάλο βαθμό αποτελούν απόροια των φαινομένων διαφθοράς-για τα οποία και η ίδια κατηγορείται- τα οποία μάστιζαν επί μακρόν αυτή τη χώρα. Η κ. Ηλία όμως, επέλεξε να εξαφανιστεί από την Ελλάδα πάνω από μία δεκαετία, αφήνοντας πίσω της τα προβλήματα, για τα οποία τώρα ασκεί κριτική.

Σοφία Φασουλάκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης