Μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό με τα «απολεσθέντα» μοσχεύματα κερατοειδούς, δίνει με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΜ, που υπογράφει ο πρόεδρός του, καθηγητής Ι.Γ. Βλαχογιάννης, τα μοσχεύματα δεν ήρθαν στην Ελλάδα όχι γιατί δεν υπήρχε κάποιος να υπογράψει, όπως υποστηρίζει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, αλλά λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε στις αεροπορικές συγκοινωνίες λόγω της τέφρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζει ο ΕΟΜ, ενημερώθηκε στις 15 Απριλίου για την πρόθεση εισαγωγής του μοσχεύματος στις 22 του ίδιου μήνα, αλλά «λόγω της επελθούσης ανωμαλίας στις αεροπορικές μεταφορές, η άφιξη του μοσχεύματος ακυρώθηκε από τον ίδιο τον οφθαλμίατρο» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ακολούθησε, πάντα σύμφωνα με τον ΕΟΜ, συμφωνία με τον γιατρό να ορισθεί άλλη ημερομηνία για την επέμβαση, ενώ του «ανεφέρθη το τρέχον γεγονός της αλλαγής της διοίκησης του ΕΟΜ και της ανάγκης ως εκ τούτου να μεταφερθεί η ημερομηνία του χειρουργείου για μερικές ημέρες αργότερα, έως ότου ενημερωθεί και αναλάβει η νέα διοίκηση. Κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν έγινε η παραγγελία του μοσχεύματος».

Ο πρόεδρος του ΕΟΜ αναφέρει, ακόμα, ότι κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο υπάλληλο του τελωνείου του «Ελ. Βενιζέλος», υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ουδέποτε εισήχθη μόσχευμα το οποίο και να «χάθηκε».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γραφειοκρατία τούς στέρησε την όραση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης