Τον Απρίλιο του 2012, ο κουρέας στο επάγγελμα Σπύρος Πρίφτης έφτασε μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της ΕΕ Όλι Ρεν, προκειμένου να πάρει απάντηση στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Ο κ. Πρίφτης αρχικά είχε απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα, χωρίς να πάρει απάντηση, και μάλιστα έστειλε επιστολή, από την Κέρκυρα όπου ζει και εργάζεται, στις 12 Μαρτίου στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η επιστολή του κ. Πρίφτη στον κ. Βενιζέλο

Αποφάσισε λοιπόν να απευθυνθεί στον κ. Όλι Ρεν, από τον οποίο πήρε απάντηση στις 8 Μαΐου (σ.σ. η απάντηση έφτασε στις 24 Μαΐου στα χέρια του κουρέα). (Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο)

Στην επιστολή, αναφέρεται πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου 3919/2011 για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και την άρση των περιορισμών στην εισαγωγή και εξάσκηση επαγγέλματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στους προσεχείς μήνες», συνεχίζει η επιστολή, «η κυβέρνηση θα ελέγξει τους κανονισμούς για μια σειρά από άλλα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας». Μάλιστα σε άλλο σημείο της επιστολής, τονίζεται πως «η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα παρέχει τεχνική βοήθεια για την υποστήριξξη του εγχειρήματος».

Ωστόσο, στην επιστολή, ο κ. Πρίφτης καλείται να καταλάβει πως «υποκειμενικοί περιορισμοί όπως αυτοί που θίξατε στην επιστολή σας […] δεν εμπίπτουν στο πειδίο εφαρμογής τους νόμου 3919/2011».

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, ο κ. Πρίφτης έλαβε και νέα απάντηση από την Κομισιόν η οποία αφού τον ευχαριστεί για τις πληροφορίες που παρείχε στον κ. Ρεν, αλλά και στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, τον ενημερώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία υιοθέτησης κι εφαρμογής του νόμου που θα επιτρέψει την απελευθέρωση συγκεκριμένων επαγγελμάτων». (Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο)

Ο κ. Πρίφτης θεώρησε σωστό να απευθυνθεί για ακόμη μία φορά στους αρμόδιους φορείς στη χώρα μας και αρχικά απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά στις 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση.


Η επιστολή του κ. Πρίφτη στον κ. Σαμαρά

Απευθύνθηκε λοιπόν και στο Υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να βρει μία λύση στο πρόβλημά του, από όπου στις 25 Ιουλίου έλαβε και την απάντηση που σήμερα δημοσιεύει η zougla.gr. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, ουσιαστικά δηλαδή δεν αλλάζει κάτι στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Δείτε την απάντηση του Υπ. Υγείας

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Πρίφτη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης