Απαντήσεις για τη γενική εφημερία δίνει η διοίκηση του ΠΓΝ Αττικόν, μετά τις ανακοινώσεις από το σωματείο εργαζόμενων του νοσοκομείου και την ΠΟΕΔΗΝ.

«Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την έναρξη της εφημερίας, Τρίτη 15 Ιανουαρίου 08.00 πμ έως και το κλείσιμο αυτής, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 08.00 μμ, υποδέχτηκε 810 περιστατικά, εκ των οποίων τα 210 εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία» αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εικόνα της χθεσινής εφημερίας κατά την οποία το Νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου. Οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών του Νοσοκομείου. Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία».

Παράλληλα τονίζει ότι η «ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα. Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών. Είναι γνωστό πάντως ότι για την αντιμετώπιση του το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται, σε συνεργασία με την 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), ένα νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την προσεχή ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Στο Αττικό Νοσοκομείο χθες το βράδυ 8 μ.μ. υπήρχαν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ δύο διασωληνωμένα περιστατικά στη νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς με τους συνοδούς να μπαινοβγαίνουν. Πώς προστατεύονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις;» διερωτήθηκε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και πρόσθεσε «το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς Αιμοδυναμικό και Ακτινολογικό τμήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χθες το βράδυ 8μμ το νοσοκομείο είχε φρακάρει. Οι κλίνες γεμάτες, οι διάδρομοι σε κάθε κλινική γεμάτοι από ασθενείς σε ράντζα και φορεία. Έμπαζαν οι πόρτες στους διαδρόμους με τους ασθενείς να ξεπαγιάζουν. Έως 8μμ είχαν γίνει 205 εισαγωγές ασθενών. Στη βραχεία νοσηλεία επικρατούσε το αδιαχώρητο από ασθενείς που περίμεναν να χωρέσει το φορείο τους σε διάδρομο κλινικής για να νοσηλευθούν (που κρεβάτι!)» κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στην αναμονή για εξέταση στην εφημερία ήταν πάνω από 50 φορεία και άλλοι 200 περιπατητικοί ασθενείς. «Χαλασμένος ο στεφανιογράφος για άλλη μια φορά. Δεν λειτουργούσε το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που και το λεπτό είναι κρίσιμο για τη ζωή τους μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία. Το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ είναι χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Για 20.000 ευρώ δεν φτιάχνεται. Οι ασθενείς μεταφέρονται από δύο τραυματιοφορείς 200 μέτρα μακριά από την εφημερία για ακτινογραφία. Μεγάλη ταλαιπωρία! Ασθενείς περίμεναν 7-8 ώρες χθες βράδυ και δεν είχαν εξυπηρετηθεί» υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης: 
Χάος από τα ράντζα στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης