Απαντούν με… απεργία στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, 08:57
Απαντούν με… απεργία στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή
Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων βάσει του ν. 4177/2013, αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η Ομοσπονδία, που αντιδρά στο «καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους» άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα να στηρίξουν την απεργία κρατώντας τις επιχειρήσεις κλειστές.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά».

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΟΙΥΕ διοργανώνει επίσης διαμαρτυρία την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, ημέρα οριστικής εκδίκασης στο ΣτΕ της κοινής προσφυγής εργαζομένων και εργοδοτών για την απαγόρευση της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων σε δέκα περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του έτους.

Διαβάστε επίσης:
Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, 09:00