Την παράνομη χωροθέτηση περιπτέρου στην Μύκονο, καταγγέλλει αναγνώστης στη zougla.gr.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αν και το περίπτερο έχει άδεια, βρίσκεται σε λάθος θέση, δηλαδή εμπρός από πρόσοψη καταστήματος και πάνω σε διάβαση πεζών, ενώ ο ιδιοκτήτης του έχει κτίσει μία κατασκευή που σκεπάζει το περίπτερο, έκτασης 25 τμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, πάνω από το περίπτερο, που βρίσκεται μέσα σε δημοτικό πάρκινγκ, έχει κτιστεί μία κατασκευή σαν στέγαστρο, προκειμένου, λένε οι καταγγέλλοντες, οι ιδιοκτήτες να τοποθετήσουν τέντες.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει γνώση των γεγονότων, όμως κωλυσιεργεί, προκειμένου να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άραγε, πόσο βαθιά είναι ο πάτος της ξεφτίλας; Μας κλέβουνε, μας κρατάνε τα παιδιά μας αμόρφωτα, μας βιάζουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής με όποιο τρόπο μπορούν, και τώρα μας βάζουν και περίπτερα σε δημοτικούς χώρους, γιατί τάχα το είχαν στο χωροταξικό… Αυτή και αν είναι δικαιολογία!

Αν αυτή η απόφαση δεν είναι δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας, τότε τι είναι; Άραγε μία απόφαση παρμένη από αδιάφορους δημοτικούς σύμβουλους μπορεί να έχει τέτοιες εφαρμογές; Τόση δύναμη νομίζουν ότι διαθέτουν; Ποια είναι η λογική και η νομική βάση που κάνουν κάτι τέτοιο;

θα ήθελα απλά να μάθω αν είναι νόμιμο…

Όλους εμάς μας τάραξε η Πολεοδομία να μην ξεφεύγουμε καθόλου από τους κανόνες που διέπουν το νησί. Ούτε στις διαστάσεις, ούτε στην αισθητική και το σεβαστήκαμε ταπεινά πληρώνοντας με καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις (πράγμα που όμως είναι φυσικό μεταφράζεται σε χρόνο και χρήμα)
…τώρα, αυτό το περίπτερο υπόκειται στους ίδιους κανόνες;

Στη μέση του δρόμου ουσιαστικά… Τεράστιο!!! σαν δυάρι!!! Με αισθητική Λούτσας!!!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αναγνώστης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης