«Ζωή και κότα» περνούσαν δύο απατεώνες, 38 και 59 ετών αντίστοιχα, που εξέδωσαν δάνεια και αγόρασαν αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές, στο όνομα… άλλου.

Θύμα της απάτης ένας 52χρονος πρώην κρατούμενος, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, οι δύο άνδρες τον πλησίασαν τον Απρίλιο του 2005 και τον έπεισαν ότι θα μπορούσαν να εκδώσουν δάνειο στο όνομά του με ευνοϊκούς όρους.

Ο 52χρονος, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τους πίστεψε και τους έδωσε την αστυνομική του ταυτότητα, με την οποία κατάφεραν να εκδώσουν δύο καταναλωτικά δάνεια ύψους 27.000 ευρώ, να αγοράσουν αυτοκίνητο πολυτελείας και ηλεκτρικές συσκευές, όλα στο όνομα του πρώην κρατούμενου. Το συνολικό ύψος της απάτης αγγίζει τις 68.000 ευρώ.

Ο ένας εκ των δύο δραστών, ο 59χρονος, αποδείχτηκε “επαγγελματίας”, καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών βάσει 8 δικαστικών αποφάσεων και έχει συλληφθεί από τις 18 Μαρτίου 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος του συνεργού του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

(Πρώτη καταχώρηση: 19 Μαρτίου, 12:14)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης