Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ένα οικονομικό σκάνδαλο σε στρατιωτικό κατάστημα της 98ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Μυτιλήνης απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπολοχαγός φέρεται να υπεξαίρεσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από στρατιωτικό κατάστημα της Μυτιλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μετά από διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στο εν λόγω κατάστημα από έναν ελεγκτή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), αποδείχθηκε ότι αφενός ο διευθυντής του, με βαθμό υπολοχαγού, είχε εγκαταστήσει και δεύτερη ταμειακή μηχανή και αφετέρου ότι κάποιες χιλιάδες ευρώ που προέρχονταν από τα προϊόντα που «χτυπιούνταν» σε αυτή είχαν κάνει… φτερά.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το ύψος του καταχρασμένου ποσού φέρεται να ξεπερνά τις 25.000 ευρώ, ενώ άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, σημειώνουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι είναι πολύ πιθανό τα χρήματα που έχουν καταχραστεί να ξεπερνούν συνολικά ακόμα και τις 100.000 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποκάλυψη της απάτης

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του σκανδάλου ξεκίνησε όταν ο εν λόγω αξιωματικός του στρατού, αποχωρώντας από την υπηρεσία του θεώρησε φρόνιμο να πάρει μαζί του και την δεύτερη ταμειακή μηχανή.

Όπως είναι λογικό ο επόμενος διευθυντής του στρατιωτικού καταστήματος αναζήτησε την ταμειακή, καθώς η αγορά της είχε γίνει με τιμολόγιο που είχε «χρεωθεί» στην υπηρεσία. Αφού δεν κατάφερε να την βρει άρχισε να την αναζητά ξεδιπλώνοντας με αυτόν τον τρόπο το κουβάρι της ιστορίας.

Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ

Για την υπόθεση διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μέσω της οποίας αρχικά διαπιστώθηκε η εξαφάνιση της μηχανής με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον υπολοχαγό ποινή φυλάκισης 10 ημερών και να μεταφερθεί σε άλλη στρατιωτική μονάδα.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο αντισυνταγματάρχης ελεγκτής της ΑΣΔΕΝ ο οποίος ανέλυσε τα οικονομικά του καταστήματος και οδηγήθηκε στην αποκάλυψη της απάτης.

Μάλιστα, μεταξύ των άλλων, φέρεται να ανακάλυψε σε μια ντουλάπα της υπηρεσίας μια σακούλα με ρολά ταμειακής μηχανής στα οποία φαινόταν ότι είχαν κοπεί αποδείξεις ύψους 26.500 ευρώ, που όμως δεν είχαν περαστεί στα βιβλία του καταστήματος ως έσοδα.

Το πόρισμα του ελεγκτή κατατέθηκε στο διοικητή της ΑΣΔΕΝ, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια νέας ΕΔΕ σε βάρος του αξιωματικού, ο οποίος αναμένεται να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης και της υπεξαίρεσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης