Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 50 και 55 ετών, για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή. Η υπόθεση αφορά υποβολή πλαστών δηλώσεων μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους ημεδαπούς, τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα.

Ειδικότερα, οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης