Το facebook δεν κάνει διακρίσεις και θύμα απατεώνων μπορεί να πέσει ο οποιοσδήποτε, όποια κι αν είναι η κοινωνική του θέση!
Τελευταίο «γνωστό» θύμα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος βρέθηκε να «επικοινωνεί με δεκάδες «φίλους» του, χωρίς βέβαια να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως δημοσιεύεται σε γνωστή εφημερίδα της Θράκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Χρόνος» της Θράκης, άγνωστος, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του βουλευτή, κατασκεύασε ψεύτικο λογαριασμό και εμφανίζεται να επικοινωνεί στο διαδίκτυο με δεκάδες «φίλους» του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης έπειτα από μήνυση του βουλευτή, ενώ τα ψηφιακά ίχνη του δράστη αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν πριν από περίπου ένα χρόνο συνεργάτιδα του βουλευτή πληροφορήθηκε ότι υπάρχει ψεύτικος λογαριασμός στο facebook από έναν δημοσιογράφο, ο οποίος τηλεφώνησε στο γραφείο του βουλευτή, έχοντας την καλή θέληση να τον ενημερώσει πως τον πρόσθεσε στη λίστα των φίλων του και τον ευχαριστεί.
Αμέσως ενημερώθηκε ο βουλευτής, ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να υποβάλλει μήνυση.

Η καταγγελία του κ. Χατζηοσμάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αμέσως μόλις ενημερώθηκα από τη συνεργάτιδά μου, μπήκα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και επιβεβαίωσα αυτά που μου είπε εκτυπώνοντάς την παράλληλα μ’ όλα τα σχόλια που έχουν γραφεί από άγνωστο σε μένα άτομο», αναφέρει ο βουλευτής στην κατάθεσή του στις αστυνομικές Αρχές και συμπληρώνει:
«Τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν την έχω δημιουργήσει εγώ ούτε έχω εξουσιοδοτήσει κάποιον να τη φτιάξει. Η σελίδα περιλαμβάνει τη φωτογραφία μου, ψευδή προσωπικά στοιχεία, όπως ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναζήτηση γυναικών για φλερτ, καθώς και δημιουργία γκρουπ συζητήσεων, με τα οποία δεν έχω καμία σχέση, δεν τα έχω δημιουργήσει, ούτε έχω εξουσιοδοτήσει κάποιον να τα γράψει».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν διεξοδική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά στοιχεία του χρήστη.

Κι εδώ η ιστορία περιπλέκεται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση έχει το γεγονός πως, όπως διαπιστώθηκε, η IP διεύθυνση ανήκει στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου «Turk Tlekom», ενώ τα ίχνη του δράστη εμφανίζονται στην περιοχή της Προύσας.

Οι αστυνομικοί ήδη διαβίβασαν τ’ αποτελέσματα της έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση για την οποία δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η δικαστική συνδρομή των τουρκικών Αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης