Σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν από το 2ο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι, παραποιώντας έγγραφα, παρουσιάζονταν ως η σύζυγος και η κόρη του αγωνιστή κατά της δικτατορίας, Αλέκου Παναγούλη.

Ο αδελφός του Παναγούλη, Στάθης, καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι, όταν αντιλήφθηκε την προσπάθεια των δύο γυναικών, κίνησε όλες τις διαδικασίες και διαπίστωσε ότι η άδεια και το πιστοποιητικό γάμου που επικαλούνταν ήταν πλαστά. Κατηγορούμενες είναι η Κάθριν Έλεν Άντερσον και η Διονυσία Κατερίνα Παναγούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει ούτε νόμιμο, ούτε παράνομο παιδί του αδερφού μου», τόνισε ο Στάθης Παναγούλης, προσκομίζοντας στο δικαστήριο, έγγραφο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, όπου φέρεται ότι έγινε ο γάμος, που βεβαιώνει ότι ουδέποτε τελέστηκε.

Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονταν ότι ο γάμος είχε γίνει στις 3 Μαρτίου του ‘63 στην Κύπρο από τον τότε αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο. Σύμφωνα με τον Στάθη Παναγούλη, κίνητρό τους ήταν η απόκτηση μέρους της περιουσίας, να αποκτήσουν δικαιώματα στο όνομα «Παναγούλη» και να ιδρύσουν ίδρυμα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης