Προσεχώς... απευθείας πτήσεις από Καλαμάτα για Πολωνία-Σλοβακία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, 18:28
Προσεχώς... απευθείας πτήσεις από Καλαμάτα για Πολωνία-Σλοβακία
Προς νέους προορισμούς, της ανατολικής Ευρώπης, «ανοίγει φτερά» το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς από το επόμενο έτος θα είναι δυνατή η απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Πολωνία και τη Σλοβακία.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ήδη αναπτύξει, με τη στήριξη της Περιφέρειας, στρατηγικές συμμαχίες με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Σχετικά με την αναβάθμιση των υποδομών δήλωσε ότι «εξασφαλίσαμε τη δημιουργία κωδικού κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του», υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η Περιφέρεια είναι για περισσότερο από δύο χρόνια στην αναμονή, για την υποβολή της μελέτης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΓΕΑ, προκειμένου άμεσα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι άμεσα δημοπρατείται ο κόμβος του αεροδρομίου, καθώς και ότι έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις και στους εσωτερικούς χώρους του αερολιμένα, για τις υποδομές εσωτερικής λειτουργίας του, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, αναφορικά με το σενάριο ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, ότι «κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, 18:32