Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν χθες το πρωί οι συμβασιούχοι του Δήμου Τυρνάβου καθώς και οι συμβασιούχοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», των οποίων οι συμβάσεις δεν έχουν ανανεωθεί.

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν για τρεις ώρες το δημαρχιακό μέγαρο με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν για το διάστημα αυτό οι υπηρεσίες του δήμου, καθώς και οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο όπως το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης, το πολεοδομικό γραφείο, ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου, η ΔΕΥΑΤ και το ειρηνοδικείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι έχουν τη στήριξη στον αγώνα τους του δημάρχου, Χρήστου Κιτσίδη, του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου καθώς και του τοπικού βουλευτή, Στέλιου Ροντούλη.

Οι συμβασιούχοι με ανακοίνωσή τους ζητούν:

«Τη συμπαράσταση όλων στον δίκαιο αγώνα μας για δουλειά και όχι ανεργία.
Νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. – Ν.Π.Ι.Δ. των δήμων, με βάση τα πραγματικά τυπικά προσόντα των εργαζομένων και το είδος της παρεχόμενης εργασίας, δεδομένου ότι έχει πλέον αποδειχθεί ότι όλοι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους Ο.Τ.Α. (και στον Δήμο Τυρνάβου), αφού προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας συνεχώς από το 2004 μέχρι και σήμερα, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του δημοτικού μηχανισμού στο σύνολο των υπηρεσιών του, δηλαδή στο αμαξοστάσιο, διοίκηση, πρόνοια, κοινωνικές δομές, πολιτισμό, αθλητισμό κ.τ.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νομοθετική ρύθμιση να περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους συμβασιούχους με μοναδική προϋπόθεση την συμπλήρωση τουλάχιστον 1 έτους εργασίας στους Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. αυτών και επιχειρήσεις.

Για όσους δεν συμπεριληφθούν στην παραπάνω ρύθμιση, να προβλέπεται η δυνατότητα μοριοδότησης της εμπειρίας με την προσαύξηση αυτής σε ποσοστό 40% έως 50%, η οποία να ισχύει μόνο για τον φορέα που θα εκδώσει την προκήρυξη και σε βάθος χρόνου μέχρι το 2012.

Παράταση των συμβάσεων μίσθωσης έργου μέχρι την νομοθετική ρύθμιση ή την απορρόφηση μέσω των διαγωνισμών ΑΣΕΠ που οι φορείς θα προκηρύξουν μέσα σε χρονικό διάστημα 2 ετών».

Πηγή: εφ. Ελευθερία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης