Απεργία εργαζομένων στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 15:50
Απεργία εργαζομένων στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, αντιδρώντας στις μειώσεις κατά 22% που τους ανακοινώθηκαν.

Οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση απέκλεισαν, σήμερα, την είσοδο του εργοστασίου, τονίζοντας ότι οι μισθοί των 750 ευρώ είναι αδύνατο να πάνε παρακάτω.


Ανακοίνωση της ΕΙΥΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στην πράξη, κάθε μέρα μέσα στους τόπους δουλειάς, εφαρμόζονται τα πιο βάρβαρα και σκληρά μέτρα που επιβάλλει η πλουτοκρατία, η ΕΕ και η Τρόικα, που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει να νομοθετεί ακόμα περισσότερα η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ ).

- Μέτρα και νόμους που για χρόνια απαιτούσε η μεγαλοεργοδοσία, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, ώστε να κάνει ακόμα πιο φτηνή την εργατική μας δύναμη, να απαλλαγεί από τα δικαιώματα που με αίμα κατέκτησε η εργατική τάξη της χώρας μας.

- Μέτρα και νόμους που τώρα έχουν ακόμα έναν στόχο: να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση για να βγει από αυτήν το κεφάλαιο αλώβητο, ώστε την «επόμενη μέρα» να μπορεί με ακόμα χειρότερους όρους να μας εκμεταλλεύεται.

- Μέτρα και νόμους κατά των εργαζομένων και υπέρ των μεγαλοεργοδοτών.

Αυτούς τους νόμους- εκτρώματα αποφάσισε να εφαρμόσει και η επιχείρηση της Ανακύκλωσης (ΕΠ.ΑΝ.Α. Α. Ε.) αμέσως μετά τη ψήφιση των αντεργατικών νόμων. Η εταιρεία χωρίς καμία καθυστέρηση προχώρησε σε μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 22%.

Οι συνάδελφοι όμως δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανωμένοι στο σωματείο μας, με μαζικές και τακτικές γενικές συνελεύσεις μέσα στον χώρο δουλειάς, συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακό αγώνα ξεκινώντας με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Μάρτη.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να δώσουν μια πρώτη απάντηση στην επίθεση που ασκεί η εργοδοσία και η κυβέρνηση στο εισόδημά τους.

Στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης εμπλέκονται συμφέροντα δημοτικών αρχών καθώς και μεγάλων κολοσσών όπως η ΗΛΕΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα), ΠΕΡ.ΜΕ. HELLAS Α.Ε., Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε..

Οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση (ΕΠ.ΑΝ.Α. ΑΕ) λένε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν θα επιτρέψουν να καταδικάσουν τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους σε συνθήκες εξαθλίωσης! Δεν θα δεχτούν καμία μείωση στους μισθούς τους! Καμία απόλυση! Είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τα δικαιώματα τους μέχρι τέλους!

Θα ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα όπως οι Χαλυβουργοί και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι που αποφάσισαν να σηκώσουν το κεφάλι!

Προχωρούν συλλογικά και οργανωμένα μαζί με το σωματείο μας. Η απάντηση τους μόνο μια μπορεί να είναι:

• Να μην εφαρμοστεί καμία μείωση μισθών.
• Να μην γίνουν απολύσεις.
• Να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας.
• Δουλειά για όλους με δικαιώματα και όχι ανεργία.

Καλούμε κάθε σωματειακή επιτροπή, επιτροπή αγώνα, σωματείο, εργαζόμενους και ανέργους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης (ΕΠ.ΑΝ.Α ΑΕ) που στην πράξη ορθώνουν ανάστημα και δεν υποτάσσονται στους νόμους που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 17:05