Φίλιππος Καραμέτος-Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επειδή δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση, αυτά τα ψεύδη και να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από σήμερα ξεκινάμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου με μοναδικό αίτημα τη μη προφυλάκιση των συγγενών μας και των φιλικών προσώπων τα οποία είναι άσχετα με την υπόθεση».

Αυτό είναι το μήνυμα του Χρήστου Τσάκαλου (προφυλακισμένος για την υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) στο zougla.gr, εν μέσω των εξελίξεων με τις συλλήψεις της Αγγελικής Σπυροπούλου, της 25χρονης φίλης του αδερφού του (σ.σ. Γεράσιμου) και της 60χρονης μητέρας του η οποία προσήλθε στο γραφείο του Εφέτη ανακριτή για να δηλώσει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στις υποθέσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Χρήστος Τσάκαλος μίλησε για το σχέδιο απόδρασης, έκανε λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες από την Αντιτρομοκρατική, ενώ ξεκαθαρίζει ότι συγγενικά του πρόσωπα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλυφθεί το σχέδιό μας για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη και κάναμε την αυτοκριτική μας. Γι΄αυτό βγαίνουμε και δημόσια και κάνουμε αυτή την παρέμβαση ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει κυνήγι κατασκευής ενόχων από την αντιτρομοκρατική. Συνελήφθησαν ένας προσωπικός φίλος του αδερφού του Γιώργου Πολύδωρου και η προσωπική φίλη της μητέρας μου και παρουσιάστηκαν ως περιφερειακά μέλη, ως ηγετικά στελέχη του επαναστατικού ταμείου και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Σήμερα συνελήφθη η μητέρα μου και η σύζυγος του αδερφού μου, γιατί βρέθηκε η Αγγελική στο σπίτι μου (σ.σ. Σαλαμίνα). Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα η Αγγελική είναι μία σπάνια συντρόφισσα και δεύτερον είναι και προσωπική μου σχέση. Εγώ, λοιπόν, κάποια στιγμή της είχα πει ότι εάν έχεις πρόβλημα, εάν δεν έχεις που να πας, πήγαινε σπίτι μου. Κι όντως έτσι έγινε. Τόσο καιρό ήταν καταζητούμενη. Πριν λίγες ημέρες, χτύπησε την πόρτα και άνοιξε η μητέρα μου. Τι να κάνει να της κλείσει την πόρτα;», τονίζει με νόημα στο zougla.gr.

Όπως αποκάλυψε ο Χ. Τσάκαλος, στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ξεκινούν απεργία πείνας. «Επειδή δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση, αυτά τα ψεύδη και να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από σήμερα ξεκινάμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου με μοναδικό αίτημα τη μη προφυλάκιση των συγγενών μας και των φιλικών τους προσώπων τα οποία είναι άσχετα με την υπόθεση. Εμείς αυτό το όπλο έχουμε στη φυλακή. Την απεργία πείνας. Κι έτσι θα πράξουμε. Δεν πρόκειται να πουλήσουμε ούτε τους ανθρώπους μας ούτε τις ιδέες μας. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να βλέπουμε να σύρονται έτσι οι άνθρωποι μέσα στις φυλακές που δεν έχουν καμία σχέση και το γνωρίζει καλά η Αντιτρομοκρατική. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μας και την έχουμε αναλάβει».

Παρατίθεται αυτούσια η παρέμβαση του Χ. Τσάκαλου στο zougla.gr:

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη η Αγγελική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης