Απεργία σιδηροδρομικών υπαλλήλων την Πρωτομαγιά

Απεργία σιδηροδρομικών υπαλλήλων την Πρωτομαγιά
Χωρίς τρένα στο προαστιακό και εθνικό δίκτυο θα μείνει η χώρα την Πρωτομαγιά, καθώς οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία.

Ως εκ τούτου, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Πέμπτη, καθώς και όλα τα δρομολόγια της Παρασκευής, ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σημειώνει ότι «ο εορτασμός βρίσκει τους εργαζομένους στην έκτη χρονιά των μνημονίων, έκτη χρονιά βαρβαρότητας και στραγγαλισμού των εργασιακών κεκτημένων. Η εργατική τάξη όλα αυτά τα χρόνια δίνει μάχες ενάντια στους εκπροσώπους του κεφαλαίου στη χώρα μας. Η απεργία της Πρωτομαγιάς δεν έχει μόνο συμβολισμό για αυτήν τη διαρκή μάχη, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο».

«Οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουμε στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με πανελλαδική απεργία, καθώς και φέτος βρισκόμαστε μπροστά στα ίδια προβλήματα: Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών εταιρειών βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Η λειτουργία του σιδηροδρόμου απειλείται από τη δραματική έλλειψη προσωπικού και είναι θέμα χρόνου η αναστολή των δρομολογίων. Η ελλιπής συντήρηση της Υποδομής και του τροχαίου υλικού προκαλεί καθημερινά προβλήματα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΟΣ καλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, 15:53