Πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα το ΠΑΜΕ, ενώ έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Στις 11 το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Άρεως.Στη συνέχεια θα πραγατοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών και τη Βουλή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου την ίδια ώρα. Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει ναυτεργατικά σωματεία, οι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία και οι δημοσιογραφικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.

Διαμάχη ΚΚΕ-ΓΣΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν έχει κηρύξει απεργία για τις 17 Δεκεμβρίου: «Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ», αναφέρει.

«Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καταδίκασε τη στάση της ΓΣΕΕ, ως απεργοσπαστική, λέγοντας ότι είναι πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ να βγαίνει επίσημα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Φαίνεται ότι κάποιοι πιστεύουν ότι όσο περισσότερες απεργίες κάνουν, τόσο πιο ανώδυνα και γρήγορα θα βγούμε από την κρίση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης