Σε μία σειρά προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων θα προχωρήσει, εντός της εβδομάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΥΓ.Υ.) – Ι.Κ.Α..

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Π.Ο.ΥΓ.Υ. – Ι.Κ.Α. κατέληξε ομόφωνα σε αυτή την απόφαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά την κατάθεση – προσθήκη από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Σχέδιο Νόμου «Δωρεά και Μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις», η οποία ουσιαστικά καταργεί το αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας (ακτινολογική άδεια) για όσους εργάζονται στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «χορός» των κινητοποιήσεων ανοίγει με την πρώτη στάση εργασίας, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ., ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Ακολουθούν η επόμενη στάση εργασίας την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καθώς και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 10 Ιουνίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11.00 π.μ..

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω δράσεις από την Π.Ο.ΥΓ.Υ. – Ι.Κ.Α., σε συντονισμό με τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, στοχεύουν στην απόσυρση της προσθήκης, ενώ απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους στην ιοντίζουσα ακτινοβολία (κλασική ακτινολογία – αξονικούς – μαγνήτες – RIA, κ.λπ.) να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι των πρώην νοσοκομείων Ι.Κ.Α. μπορούν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, καλυπτόμενοι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης