Απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας στις 27 Νοεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 23:56
Απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας στις 27 Νοεμβρίου
Τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής συμβούλων που θα καταγράφει και θα ιεραρχεί άμεσα τα προβλήματα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Σε συνεργασία με το προεδρείο του Συλλόγου, η Επιτροπή θα ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων καθώς και τη διάταξη πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε μια ειδική κατηγορία «δικηγόρων ευρεσιτεχνίας» τριετούς φοίτησης, επιχειρώντας να δημιουργήσει δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής.

Η ίδια Επιτροπή θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών καθώς και τρόπους αντίδρασης-κινητοποίησης του δικηγορικού σώματος, ώστε να εισακουσθεί από την κυβέρνηση ο δικηγορικός και νομικός κόσμος της χώρας και να αποτραπούν οι προωθούμενες απαράδεκτες και επικίνδυνες, θεσμικά, ρυθμίσεις.

Η επιτροπή του ΔΣΑ αποτελείται από τους συμβούλους Βασ. Βραχιώτη, Μιχ. Καλανζτόπουλο, Ελ. Ράντο, Δημ. Αναστασόπουλο και Βασ. Παπαστεργίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 23:57