Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 08:39
Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία
Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στην Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (Γ.Γ Ε.Σ.Υ.Ε ).

Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι το νέο νομικό πλαίσιο που δρομολογείται διαπομπεύει τους 1.015 εργαζόμενους και αποτελεί επίφαση ανεξαρτησίας.

«Αυτή την ώρα, το απαράδεκτο από κάθε άποψη προσχέδιο νόμου, για τη διάλυση της ΓΓ ΕΣΥΕ και την ίδρυση ενός ν.π.δ.δ. στη θέση της, προωθείται για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή!

Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι και αμέτοχοι την ώρα που διαλύεται η Υπηρεσίας μας για να εξυπηρετηθούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, σε μια κατεύθυνση που ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση μας ζητεί ούτε μας επιβάλλει, σε μια κατεύθυνση που δεν διασφαλίζει ούτε την ανεξαρτησία της Γ.Γ. ΕΣΥΕ ούτε τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος δίνει καθημερινή μάχη για να ακουσθούν οι απόψεις μας, για να αποτραπεί μια εξέλιξη που δεν είναι ούτε επωφελής ούτε αναγκαία ούτε σκόπιμη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 08:49