Απεργούν οι πωλητές λαϊκών αγορών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 12:30
Απεργούν οι πωλητές λαϊκών αγορών
Απεργία για αύριο, Τετάρτη 15 Μαΐου, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Στις 09.30, στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με τη συμμετοχή των σωματείων και ομοσπονδιών όλης της χώρας.

Την ανάγκη κινητοποιήσεων ανέδειξε το σχέδιο νόμου που «αλλάζει τους κανόνες» για τις λαϊκές αγορές. «Οι αλλαγές που επέρχονται», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας».

«Έχουμε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο να αλωθεί από τα ολιγοπώλια» υπογραμμίζεται.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, «καταργείται:
1) κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητάς μας, αφού τα τρία χρόνια δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης οποιασδήποτε επένδυσής μας

2) η υιοθέτηση και εξυπηρέτηση οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε αν μετά από τρία χρόνια θα έχουμε εργασία ή όχι

3) η λαϊκότητα, η αμεσότητα, η ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 13:32