Αντιδρώντας στην υπερσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και στα σχέδια για κατασκευή φυλακών υψίστης ασφάλειας, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) εξήγγειλε δύο 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας για την επόμενη εβδομάδα.

«Όσοι πιστεύουν ότι με τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας [φυλακές Γ΄τύπου] θα επιλυθούν έστω και ορισμένα από τα προβλήματα των φυλακών, σφάλουν οικτρά και αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες, που θα επακολουθήσουν» σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμισή του».

Η ΟΣΥΕ διαμαρτύρεται για το σχέδιο μετατροπής του καταστήματος Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, κάτι που, όπως λένε, «αντί να επιλύσει, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης