Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού Α.Ε., προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός κατασκευής Σταθμού Διοδίων Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παραχώρηση του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού και στην κατασκευή επιπλέον 10 σταθμών διοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σε απεργία με αφορμή τον διαγωνισμό κατασκευής διοδίων Ωραιοκάστρου. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου. Πιστεύουμε ότι η διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου από την εταιρεία “Εγνατία Οδός Α.Ε.” όπως συμβαίνει και τώρα μπορεί να είναι περισσότερο επωφελής για το ελληνικό κράτος από τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό Α.Ε. Αθανάσιος Τενεκές, υπογραμμίζοντας ότι «τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου την ξέρουμε πιο καλά από οποιονδήποτε».

«Μέσα στο δίμηνο θα μάθουμε από το ΤΑΙΠΕΔ τους ακριβείς όρους της παραχώρησης. Μας προβληματίζουν πολλά θέματα. Ένας κατασκευασμένος δρόμος θα δοθεί σε έναν επενδυτή. Το σύστημα διοδίων, τα συμβατικά διόδια, θεωρούμε ότι δεν είναι σύστημα δίκαιο, χρειάζεται ένα πιο αναλογικό σύστημα χρέωσης. Οι εργαζόμενοι θεωρούμε ότι η κατασκευή διοδίων είναι σπατάλη χρημάτων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης