Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου, απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αίτηση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για να μη διαβιβαστούν στις κυπριακές Αρχές τα στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία που έχει στα χέρια της η 10η ειδική ανακρίτρια για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κ. Βγενόπουλος είχε προσφύγει κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που άναβε το «πράσινο φως» να αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι προσερχόμενος στην ανακρίτρια ο επικεφαλής της MIG, στις 22 Φεβρουαρίου φέρεται να είχε επικαλεστεί τη διάταξη της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του προκειμένου να ζητήσει νέα προθεσμία.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, ήταν «λανθασμένη η απόφαση για δικαστική συνδρομή στις Κυπριακές αρχές, την περίοδο μάλιστα που ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε αναρμοδίως δημόσιες δηλώσεις περί «επιτάχυνσης» της δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

Οι αρεοπαγίτες συμφώνησαν, ωστόσο με το δικαστικό συμβούλιο και αποφάνθηκαν να γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπρίων και να διαβιβαστεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην χώρας μας για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας με βασικούς πρωταγωνιστές τον κ. Βγενόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του (Μάρκο Φόρου, Ευθύμιου Μπουλούτα, κ.λπ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης