Σε μια ακόμη αποτροπή αυτοκτονίας, η οποία προαναγγέλθηκε μέσω διαδικτύου, συνέβαλε η online διαδικασία CYBERALERT, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα να εντοπίσουν εγκαίρως το εν λόγω άτομο και να διασφαλίσουν τη σωματική του ακεραιότητα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε το βράδυ της 14-10-2015 μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη CYBERALERT ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής επικοινωνίας εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν ενδελεχή διαδικτυακή-αστυνομική έρευνα, με αποτέλεσμα την άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε εγκαίρως το άτομο, που όπως προέκυψε είναι 27χρονος Έλληνας, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιτότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
· στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· μέσω της εφαρμογής (application) CYBERKID για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης