Απεβίωσε ο Αντώνης Γιουρούσης

Απεβίωσε ο Αντώνης Γιουρούσης
«Έφυγε», σε ηλικία 63 ετών, ο επίτιμος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων και Ακίνητης Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, Αντώνης Γιουρούσης, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στο έργο της κατάρτισης και ψηφιοποίησης του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου.

Για το θάνατό του, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, δήλωσε: «Έφυγε, πρόωρα, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και συνεργάτης. Ο Αντώνης Γιουρούσης εργάστηκε στο υπουργείο Πολιτισμού για πάνω από τρεις δεκαετίες με συνέπεια, ζήλο και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, προσφέροντας άοκνα τις υπηρεσίες του. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του στο έργο της κατάρτισης και ψηφιοποίησης του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, ένα έργο πνοής που φέρει την προσωπική του σφραγίδα. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος και την εργατικότητά του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αντώνης Γιουρούσης γεννήθηκε το 1950 και σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1978, οπότε και διορίστηκε στο πρώην ΥΠΠΟ, νυν Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, έως και το 1990, ήταν εισηγητής στην Τεχνική Διεύθυνση Πολιτιστικών Κτηρίων και Αναστήλωσης Νεώτερων Μνημείων, ενώ έως το 1993 υπήρξε τμηματάρχης στην ίδια διεύθυνση.

Από το 2008 έως και το 2011, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων και Ακίνητης Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και υπεύθυνος του Φορέα Υλοποίησης του έργου του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 17:31