Απεβίωσε ο υπάλληλος των ΕΛΠΕ που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση

Απεβίωσε ο υπάλληλος των ΕΛΠΕ που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση
Έχασε τη μάχη με το θάνατο το πρωί της Τρίτης ο 41χρονος πατέρας δύο παιδιών, Μπάμπης Δευτεραίος, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό νοσοκομείο από τις 8 Μαΐου μετά από την έκρηξη σε υπό συντήρηση δεξαμενή στα διυλιστήρια Ασπροπύργου της ΕΛΠΕ.

Στο εργατικό δυστύχημα είχαν τραυματιστεί συνολικά 6 εργαζόμενοι.

Τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου εξέφρασαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.

Ο υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αποφασιστική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Απόστολος Αλεξόπουλος υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση. Την ίδια ώρα τονίζουν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού ατυχήματος στο μέλλον.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Διαβάστε επίσης: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου - Έξι τραυματίες


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 14:09